0264 278 02 020532 792 63 12

Hoşgeldiniz. Bugün

Sakarya’da Arıcılık Nasıl Yapııyor?

Ana Sayfa » Sakarya’da Arıcılık Nasıl Yapııyor?

 

Sakarya’da yıllık ortalama 900 ile 1000 ton arasında bal üretimi yapılmakta. Akasya, orman gülü ve kestane balları üreten arıların, 9 ve 10. aylarda yüksek yaylalara nakledilerek ıhlamur ağaçlarından ve kekikten de yararlanmaları sağlanıyor. Balların insan sağlığına çok büyük faydası var. Mesela orman gülü balının yaralara ve göz tansiyonuna iyi geldiği tespit edilmiş.. Sakarya’da koloni başına 30 kilo bal çıkarılıyor. Türkiye’deki arıcıların yaş ortalaması 55 iken, Sakarya’da arıcılık gençler tarafından da tercih edilmekte. Ana arı memesiyle arı arttırma tekniğini uygulayan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği’nde arıcılık eğitimleri de veriliyor. 2011’de 7 bin adet arı satan birlik, bu yıl 10 bine ulaşmış durumda. Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ör, arıcılık sektörüne verilen teşvik ve desteklerin olduğunu fakat bunun yeterli olmadığını söylüyor.

 

Konuşmacılar

Mustafa Ör | Sakarya İli Arı Yetiştiricileri Birliği

20 Şubat 2013

  • BİRLİK BAŞKANI

    Mustafa ÖR


  • İLETİŞİM BİLGİLERİ

    İLETİŞİM
    TEL: 0264 278 02 02
    FAX: 0264 278 02 05
    GSM: 0532 792 63 12
    E-MAİL: adabir54@hotmail.com